Achtergrond 8 maart

8 Maart

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag wordt al meer dan 100 jaar gevierd door vrouwen over de hele wereld. De dag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen.

Internationale Vrouwendag verbindt vrouwen uit verschillende culturen en leeftijdsgroepen. Oma's, moeders, tante's, buurvrouwen, dochters en kleindochters vieren deze dag gezamenlijk. We zijn solidair met elkaar en proberen andere vrouwen naar grotere hoogtes te brengen. Niet je afkomst, maar je toekomst is wat telt! De dag is steeds een combinatie van serieuze kwesties (een thema) en feestelijkheden (het vrouw-zijn vieren).

Gouda, stad van stroopwafels, kaas, plateel, couscous, kaarsen en het prachtige stadhuis op de markt, is een stad met inwoners van diverse religies en culturen. Op 8 maart wordt aandacht geschonken aan thema's op het gebied van economische zelfstandigheid, zorg, arbeid, racisme, empowerment, seksualiteit en discriminatie.

2020 Gouds Vrouwennetwerk | Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.